Firma Profili

Aydoğmuş Kayısı' nın hikayesi 1986 yılında Dünya'nın ve Türkiye'nin kayısı başkenti Malatya'da başlamıştır.

Şirketin kurucusu Mehmet Aydoğmuş'un geliştirdiği kuru kayısı işletme yöntemi ile müşterilerimizi ve çalışanlarımızı her zaman memnun eden ihracatta lider bir gıda şirketi olma yolunda ilerlemektedir.

"Aydoğmuş Kayısı " üretimin her aşamasında insan sağlığının önemini dikkate alarak , bilimsel araştırmalara önem vererek , kaliteli ve güvenli bir anlayış üzerine kurulmuştur. Aydoğmuş Kayısı kuruluşundan günümüze kadar geçen 26 yıl içerisinde bünyesine her geçen gün yenilik katarak büyümekte ve gıda sektöründe faaliyet gösteren lider firmaların içerisinde yer almaktadır.

220.000 m2'lik kayısı bahçemizde periyodik olarak yapılan toprak ve su analizleri sonucunda elde ettiğimiz ürünlerimizi 4700 m2'lik entegre tesisimizde, 250 kişilik tecrübeli ve eğitimli personelimizle işleyerek dünyanın bir çok ülkesine sunmaktayız.

2011 yılında yaklaşık 10.357.000 adet kuru kayısı satışı ile dünya genelinde tüketicilerin büyük bir kısmına ulaşmayı başarmıştır. Aydoğmuş Kayısı tüketicinin talebini karşılamak ve işletmeyi daha kaliteli hale getirmek için AR-GE çalışmalarını sürdürmektedir.

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi,

ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi,

ISO 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi,

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi;

sertifikaları ile kalite anlayışından ödün vermeden tüketicisine güven vermektedir.

Aydoğmuş Kayısı olarak 26. yılımızda da dünya tüketicisinin hayatına sağlık, lezzet ve keyif katmaya devam edeceğiz.